Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в Китай, се

...
Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в Китай, се
Коментари Харесай

Китай регистрира скок на COVID хоспитализациите

Броят на пациентите с ковид, лекувани в лечебни заведения в Китай, се е удвоил за една седмица. Според данни, оповестени от Държавния комитет по хигиена и опазване на здравето на Китайската национална република, към събота те са над 10,5 хиляди души - за първи път от средата на март 2020 година

Според организацията китайските власти са записали 1761 нови случая на коронавирусна зараза през миналия ден - с съвсем 30% повече спрямо предния ден. Както се показва в необятно публикувано изказване, единствено 237 от новооткритите инфектирани са пристигнали от чужбина. Треска, кашлица и неразположение са открити при 588 души, останалите 1173 са асимптоматични носители.

Според оповестена статистика през последните седем дни броят на инфектираните с covid със признаци в локалните лечебни заведения се е нараснал приблизително с 6,7% дневно и възлиза на 5461 души (10 537, в това число асимптоматични пациенти, които също са настанени). под наблюдението на лекари). Само шестима от тях са в тежко положение. Приблизително 62% от лекуваните са се заразили в страната, останалите 38% са от чужбина.

Официално 113,5 хиляди души са били заболели от самото начало в континенталната част на Китай, без да се броят асимптоматичните носители. В Китай няма смъртни случаи от covid от 25 януари предходната година, като 4636 души са умряли в страната от началото на пандемията.

Сред районите на Китай, най-големите огнища на коронавирусна зараза са регистрирани в провинциите Дзилин (североизток), Гуандун (юг), Шандун (изток) и Гансу (северозапад), както и в Шанхай.

Епидемичната конюнктура в страната бързо се утежнява.

Броят на жилищните зони с висока степен на заплаха е 209 - 31% повече по отношение на тъкмо преди седмица. Локални случаи на зараза през последния месец са открити в 26 от 31 административно-териториални поделения на КНР на равнище област, централен град или самостоятелна област.

Припомняме, че вчера Китай затвори град с 9 милиона поданици поради нов скок на случаите на COVID-19.

Град Чанчун в североизточната част на страната е столица на провинция Дзилин и значим индустриален център. Той обаче регистрира невъобразим от две години пик на новозаразени с ковид. Предполага се, че новата вълна е породена от мощно заразния вид Омикрон.

На жителите на града е подредено да останат по домовете си, като на един член на фамилията се позволява да излиза, с цел да купи артикули от първа нужда на всеки два дни. Всички поданици би трябвало да преминат три кръга на всеобщо тестване, до момента в който несъществените предприятия са затворени и транспортните връзки са прекъснати.

Ден по-рано Китай заяви ден за 402 нови случая на COVID-19, което е близо двойно повече по отношение на предходните дни.

Страната, в която коронавирусът бе открит за пръв път в края на 2019 година, следва политиката на " нулев Коронавирус ". Това й разреши бързо да ограничи епидемията, само че с цената на високи загуби в обществен и стопански проект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР